Festival info

once in a blue
moon festivalFestival Info

Op 25 augustus 2018 vindt in het Amsterdamse Bos de eerste editie van het Americana festival Once In A Blue Moon plaats. OIABM biedt een volledig programma van wat er speelt in de Amerikaanse rootsmuziek. Van hartverscheurende Americana tot dansbare Countrypop in de prachtige en unieke setting van het Amsterdamse Bos. Het gaat om het vieren van muziek, van bekende artiesten tot onontdekt talent. Van gitaarriffs tot doorrookte stemmen. Authentiek en traditioneel zonder voorspelbaar te zijn.

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Tot die eerste categorie behoren The Mavericks, die met hun mix van country, latin en rockabilly al in de nineties grote successen boekten en al jaren een vaste waarde vormen.  Jongere acts als Sam Outlaw en Hiss Golden Messenger ontwikkelen zich gestaag richting een dergelijke status met hun verfrissende interpretaties van oorspronkelijke genres; Sam Outlaw met classic country en honky tonk, Hiss Golden Messenger met alt.country en indiefolk. Die onderverdeling is ook terug te zien in de huidige publieke belangstelling voor deze muziekstroming: de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, wordt aangevuld met een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt. 

Voor wat betreft de randprogrammering putten wij ook inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren. 

Faq
 • Wat is Once In A Blue Moon Festival?
 • Voor wie is Once In A Blue Moon Festival?
 • Wat zijn de openingstijden van Once In A Blue Moon Festival
 • Wat zijn de ticketprijzen van Once In A Blue Moon Festival?
 • Kan ik mijn ticket laten scannen via de telefoon?
 • Kan ik ook pinnen voor munten?
 • Is het festivalterrein voor iedereen toegankelijk?
 • Is het toegestaan om huisdieren mee te nemen?
 • Mag ik op het festival foto’s en filmpjes maken?
 • Is er tussen de muziek door nog iets te eten op het festival?
 • Is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen?
 • En hoe kan ik dan speciale voeding en/of medicijnen meenemen?
 • Zijn er kluisjes aanwezig op het festivalterrein?
 • Is overnachten op Once In A Blue Moon Festival mogelijk?
 • Hebben jullie ook merchandise?
 • Hoe dien ik een accreditatieverzoek in?
 • Zijn jullie nog op zoek naar vrijwilligers?
 • Doen jullie nog iets aan duurzaamheid?
 • Wat vindt Tim Knol van Once In A Blue Moon?
 • More FAQ?
Vervoer

Adres:
Once In A Blue Moon Festival vindt plaats op het Radarterrein van het Amsterdamse Bos. Het navigatieadres is:
Amsterdamse Bos
Nieuwe Meerlaan 1
1187 NW Amstelveen

Fietsen
Bij de entree van Once In A Blue Moon is een gratis, onbewaakte fietsenstalling.

Openbaar vervoer
Once In A Blue Moon is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer + een pendelbus. Je kunt vanuit het hele land per trein afreizen naar Station Amsterdam Zuid. Vanaf 1 juli is er een speciale festivalkorting, namelijk een treinretour voor 2 personen vanaf ieder station in Nederland naar Amsterdam Zuid voor €29,-. Dit retourticket is vanaf 1 juli a.s. beschikbaar via www.ns.nl/zomertoer.

Pendelbussen
Vanaf station Amsterdam Zuid rijden er pendelbussen richting het festivalterrein en terug. Je kunt van te voren een retourticket voor de pendelbussen kopen via Ticketmaster. Een retour kost €7,00. Klik hier om een retourticket te kopen.

Auto
Voor zowel P1 als P2 geldt vol = vol. We kunnen enkel een plaats garanderen als je van te voren een parkeerkaart via internet koopt.

Parkeren op P1 
Wil je direct naast het festivalterrein parkeren? Dat kan! Je kunt van te voren een parkeerticket kopen voor P1. Een parkeerticket voor P1 kost €25,00. Klik hier om een parkeerticket voor P1 te kopen

Het navigatie-adres voor P1 is: Nieuwe Meerlaan 1, Amstelveen.


Parkeren op P2
P2 bevindt zich op ongeveer 20 minuten lopen van het festivalterrein. Klik hier voor de looproute. Je kunt van te voren een parkeerticket kopen voor P2. Een parkeerticket voor P2 kost €15,00. Klik hier om een parkeerticket voor P2 te kopen.

Het navigatie-adres voor P2 is: Rietwijkeroordweg 59, Aalsmeer

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart
Als je in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart kun je voor een gereduceerd tarief van €15,00 parkeren op P1. Let op: voor deze plekken geldt op = op. Deze parkeerplaatsen zijn alleen te reserveren via de e-mail. Je kunt een kopie van je invalidenparkeerkaart + naam + kentekennummer mailen naar algemeen@onceinabluemoonfestival.nl. Je ontvangt van ons dan een bevestiging van de reservering. Deze plaatsen zijn op de dag zelf met contact geld te betalen bij de parkeerwachter.

Contact
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER