Festival info

j
once in a blue
moon festivalFestival Info

Op 25 augustus 2018 vindt in het Amsterdamse Bos de eerste editie van het Americana festival Once In A Blue Moon plaats. OIABM biedt een volledig programma van wat er speelt in de Amerikaanse rootsmuziek. Van hartverscheurende Americana tot dansbare Countrypop in de prachtige en unieke setting van het Amsterdamse Bos. Het gaat om het vieren van muziek, van bekende artiesten tot onontdekt talent. Van gitaarriffs tot doorrookte stemmen. Authentiek en traditioneel zonder voorspelbaar te zijn.

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Tot die eerste categorie behoren The Mavericks, die met hun mix van country, latin en rockabilly al in de nineties grote successen boekten en al jaren een vaste waarde vormen.  Jongere acts als Sam Outlaw en Hiss Golden Messenger ontwikkelen zich gestaag richting een dergelijke status met hun verfrissende interpretaties van oorspronkelijke genres; Sam Outlaw met classic country en honky tonk, Hiss Golden Messenger met alt.country en indiefolk. Die onderverdeling is ook terug te zien in de huidige publieke belangstelling voor deze muziekstroming: de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, wordt aangevuld met een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt. 

Voor wat betreft de randprogrammering putten wij ook inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren. 

Faq
  • Wat is Once In A Blue Moon Festival?
  • Voor wie is Once In A Blue Moon Festival?
  • Wat zijn de openingstijden van Once In A Blue Moon Festival
  • Wat zijn de ticketprijzen van Once In A Blue Moon Festival?
  • Is het festivalterrein voor iedereen toegankelijk?
  • Is er tussen de muziek door nog iets te eten op het festival?
  • Is overnachten op Once In A Blue Moon Festival mogelijk?
  • Wat vindt Tim Knol van Once In A Blue Moon?
  • More FAQ?
Vervoer

Het adres van de festivallocatie is:
Amsterdamse Bos
Nieuwe meerlaan 1
1187 NW Amstelveen

Informatie over vervoer, parkeren en OV volgt in een later stadium.

Contact
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER