Stef Kamil Carlens, Next of Kin en Dylan LeBlanc naar Once In A Blue Moon

nieuws overzicht
Stef Kamil Carlens, Next of Kin en Dylan LeBlanc naar Once In A Blue Moon
20 maart 2019Stef Kamil Carlens, Next of Kin en Dylan LeBlanc naar Once In A Blue Moon

Stef Kamil Carlens uit België, de Amerikaan Dylan Leblanc en Next Of Kin uit eigen land zijn de nieuwste aanvullingen op het affiche van het Once In A Blue Moon festival, op 24 augustus in het Amsterdamse Bos. Blank Range heeft de volledige tour geannuleerd, inclusief de geplande show op Once In A Blue Moon.

Dylan LeBlanc
Dylan LeBlanc is afkomstig uit Muscle Shoals, Alabama. Inderdaad, daar waar de bekende gelijknamige en legendarische studio zich bevindt. James LeBlanc, Dylans vader, was één van de vaste sessiemuzikanten voor soulgrootheden als Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett. Dat geluid zit ook bij Dylan in zijn DNA, maar hij heeft daarnaast een liefde voor country ontwikkeld. Met het opnemen van album 'Cautionary Tale' in diezelfde studio in 2016 was de cirkel weer rond. In juni verschijnt opvolger 'Renegade’. "Harvest-era Neil Young and country-folk breakouts Fleet Foxes”, schreef kwaliteitskrant The Guardian eerder over hem. Mooie kwalificaties, maar de live shows van LeBlanc zijn helemaal een intense ervaring.

Next Of Kin
Wat hebben generatiegenoten Tim Knol, de leden van Dawn Brothers, DeWolff en andere Nederlandse 'Swampers' zoals Stefan Wolfs, David Gram en Merel Sophie gemeen? De onweerstaanbare drang om tijdloze muziek - ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots - te maken. Op Record Store Day 2019 verschijnt een zes tracks tellende mini-album. Knol zal er tijdens OIABM helaas niet bij zijn, maar ook in de bezetting waarin ze aan gaan treden, zullen deze jonge hartstochtelijke rootsliefhebbers verder gaan met waar ze al jaren mee bezig zijn: het hele land besmetten met hun eigen Nederlandse americana virus.

Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen. Met 'Stuck In The Status Quo’ (2017) maakte Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoon-oeuvre. In 2019 verschijnt een nieuw solo-album. Tijdens zijn show op OIABM zal Carlens zowel songs van zijn laatste albums als uit het rijke repertoire van Moondog Jr. en Zita Swoon vertolken.

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER