Duurzaamheid

Duurzaamheid

Sustainability 
Greenhouse Talent maakt met dankbaarheid gebruik van het Amsterdamse Bos als festivallocatie en vindt het belangrijk om deze prachtige natuurrijke omgeving zo min mogelijk te belasten.  De organisatie vindt het dan ook vanzelfsprekend om het evenement op een duurzame wijze te organiseren. Daarbij ligt de focus op het verminderen van afval, gebruik van groene energie en faciliteren van duurzame vervoersmiddelen. We nemen onder andere de volgende maatregelen:

1. Afval
Onder andere door het hergebruiken van decormaterialen, het verbannen van plastic rietjes en het voorkomen van sampling acties streven we ernaar op zo min mogelijk afval te produceren. Het afval dat toch ontstaat tijdens het festival wordt zoveel mogelijk gescheiden en gerecycled.  Voor de foodcatering maken we gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen die minder belastend zijn voor het milieu.

2. Hardcups
Once In A Blue Moon festival maakt gebruik van hardcups om het plastic afval te beperken. Klik hier voor meer informatie.

3. Energie
Het festival draait gedeeltelijk op groene stroom. Door de inzet van een 'slim stroomplan’ wordt het energieverbruik zoveel mogelijk gereduceerd. Daar waar nodig zetten we nog wel aggregaten in welke echter draaien op bio diesel, een duurzaam alternatief voor fossiele diesel. De CO2-uitstoot is daardoor 90% lager en het zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. 

4. Bezoekersvervoer 
Om de belasting op het milieu en de directe omgeving te beperken, kunnen onze bezoekers gebruik maken van het openbaar vervoer. NS maakt gebruik van 100% groene stroom en door het festival worden vervolgens pendelbussen ingezet van station Amsterdam Zuid naar het festival (en vice versa). 

5. Catering
Onze cateraars zorgen voor een divers food-aanbod. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook om de milieubelasting te verlagen zal er ook aanbod qua biologisch en vega(n) food aanwezig zijn. Klik hier voor de food line-up.

6. Sociale duurzaamheid
Naast bovenstaande maatregelen op het gebied van ecologische duurzaamheid vinden we het ook belangrijk om op sociaal vlak aan verduurzaming te werken. Zo werken we met statushouders die meewerken in de organisatie van het festival, dit is mede verwezenlijkt door de gemeente Amsterdam. Daarnaast werken we, waar mogelijk, met lokale ondernemers op het gebied van horeca, facilitaire zaken etc.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidsplan? Mail dan naar algemeen@onceinabluemoonfestival.nl  

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER